COTOC

"Jornada de Cloenda del Congrés de les Professions" organitzat per la Intercol•legial

El proper 4 de juliol es portarà a terme la "Jornada de Cloenda del Congrés de les Professions" organitzat per la Intercol•legial. 

Dins del marc d'aquest Congrés el COTOC ha participat en l'organització de dos esdeveniments.
Des de la Comissió de la Sectorial de Salut es va realitzar la jornada, "Apropa't a les professions de la Salut", on es van realitzar diferents tallers pràctics i una conferència sobre l'ètica i la salut. Paral•lelament es va organitzar un espai destinat a què els assistents poguessin consultar i demanar informació sobre les professions de Biologia, Infermeria, Fisioteràpia, Logopèdia, Podologia, Psicologia i Teràpia Ocupacional.

Des de la Comissió de la Sectorial d'Acció social, Ensenyament i Humanitats es va organitzar la jornada "Professionals de l'Àmbit Social i educatiu, al servei de qui?", on el ponent Josep Maria Esquirol, professor de filosofia de la UB, a partir d'una caracterització de la situació humana fonamental en termes d'intempèrie i de vida, va presentar una concepció de la comunitat amb el fil conductor de la fraternitat, on es va tractar el tema de la professió, l'intercanvi, la cura, el do i l'agraïment. L'acte va concloure amb la lectura d'un posicionament per part de Degans i Deganes de Col•legis membres de la sectorial. 
 
Com a persona col·legiada del COTOC pots participar en l'acte de cloenda. Si estàs interessat/da incripcions aquí. 

El COTOC a l'EUIT

El 24 de maig la Sra. Estefanía Montiel, vicedegana de la Junta de Govern del COTOC, va visitar els alumnes de 4rt del Grau de Teràpia Ocupacional de l'a Escola Universitària d'Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrrassa (EUIT). Durant la trobada es va presentar el col·legi i es van resoldre dubtes sobre el món laboral, què fer en cas de detectar una situació d'intrusisme professional i com participar en les diferents comissions i seccions del COTOC. 

 

II Jornada de Teràpia Ocupacional del COTOC: Teràpia Ocupacional i investigació.

El passat 17 de febrer de 2017 es va celebrar la II Jornada de Teràpia Ocupacional del COTOC: Teràpia Ocupacional i investigació. Va tenir lloc al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona on va haver-hi una gran afluència de Terapeutes Ocupacionals.

La jornada va començar amb unes paraules de benvinguda de la Sra. Marta Gutiérrez, degana del COTOC, i la vocal de formació continua, la Sra. Catalina Comas.

La Sra. Silvia Sanz començà la jornada amb la 1ª ponència, "Vivir tras el golpe. Trayectorias sociales de personas que sobreviven a un traumatismo craneoencefálico". Va parlar dels factors implicats en la vida de les persones que han patit un TCE, des del primer moment del traumatisme i en el seu futur. Es va reflexionar i analitzar sobre el complex entramat social en què es troben aquestes persones. La segona ponència va ser a càrrec de la Sra. Hayley Walsh: "Investigación y Rehabilitación con personas en Amnesia Postraumática (APT) después de un daño cerebral traumático." Va explicar l'estudi que està realitzant, estructurat i consecutiu, de la recollida d'informació precisa pel tractament en els dèficits amb persones en fase d'APT; instrument elemental pel pronòstic i la realització d'estudis d'investigació.

A continuació, la Sra. Jennifer Grau va exposar: "La Teràpia amb suport Musical en la neurorehabilitació de persones que han patit un ictus." A partir d'un treball terapèutic, mitjançant una activitat significativa com és la música, s'han trobat relacions de millora entre les capacitats motrius, emocionals i cognitives de les persones afectades. També va parlar sobre una investigació futura a escala internacional per demostrar més evidències en diferents contextos socioculturals.

L'última ponència va ser a càrrec de la Dra Begoña Román: "Aspectes ètics de la investigació en teràpia ocupacional." Va exposar d'una forma clara i pragmàtica les creences falses sobre l'ètica i la recerca, l'ètica de la recerca i la recerca en la teràpia ocupacional. Va destacar la importància d'investigar pel desenvolupament de la professió, sempre tenint present el benefici per l'usuari, aspecte que implica posar en joc molts components ètics, com ara la proposta de què i perquè es fa recerca o la publicació dels bons i no tan bons resultats, entre d'altres.

La jornada va tenir un gran èxit i va convidar a la reflexió, sobre la gran importància de la investigació pel futur de la professió.

Gràcies a tots els assistents!!!

El passat 25 de febrer de 2017 es va celebrar l’Assemblea General Ordinària del COTOC.

La Sra. Marta Gutiérrez, degana del COTOC, va donar la benvinguda a les i els assistents i va agrair l’assistència a les persones col·legiades presents. També va donar la benvinguda a les noves membres de la junta de govern, la Sra. Maria Baladas, vocal de competències professionals, i la Sra. Inés Solsona, vocal de comunicacions.

La Sra. Silvia Callejas, secretària del COTOC, va donar pas als punts de l’ordre del dia que van ser sotmesos a votació i van ser aprovats per unanimitat.

Primerament va quedar aprovada l’acta anterior. En segon lloc, la Sra. Estefania Montiel, vicedegana del COTOC, va presentar la memòriad'activitats del COTOC 2016. Seguidament, la Sra. Patricia Martínez, tresorera del COTOC, va fer una presentació excel·lent de la liquidació del pressupost vençut i l'inventari-balanç de situació del 2016, així com del pressupost d’ingressos i despeses del 2017. A continuació es presentà l’inventari-balanç i l’informe d’auditoria de l’exercici 2016. La Sra. Roser Massana, vocal de legislació del COTOC i referent de la Comissió de Codi Deontològic, va presentar el  Codi deontològic del COTOC i la gran feina realitzada per a la seva elaboració. Aviat, es publicarà i difondrà per a donar-se a conèixer. És una gran notícia pels Terapeutes Ocupacionals de Catalunya!

Finalment es va obrir el torn de precs i preguntes on es van comentar aspectes d’interès.

Es va acomiadar, amb un petit homenatge, a la Sra. Marta Iglesias i la Sra. Manuela Yerbes, per la seva gran tasca durant els darrers 4 anys, com a vocals, en la junta de govern.

En breu les persones col·legiades podreu accedir a l’acta de l’assemblea a la pàgina web del COTOC.

Comparteix

Segueix-nos a

banner colegiat mig

banner perfil to

Subscriu-te al Breus

Estigues informat/da de tot el que passa al COTOC i el món professional de la Teràpia Ocupacional
Termes i Condicions

Atenció COTOC

L'horari d'atenció telefònica és dilluns de 16h a 20h i dimecres i divendres de 10h a 14h.
Telèfon: 93 008 56 78

Si vols venir a la seu presencialment, l'horari d'atenció és dilluns de 17 a 19h, dimecres de 12 a 14h i divendres de 10 a 12h.

logo wis 130x50