INSCRIPCIONS OBERTES COTOC CURS INNOVACIÓ EN MUSICOTERÀPIA (CONFORCAT2024)

INSCRIPCIONS OBERTES COTOC CURS INNOVACIÓ EN MUSICOTERÀPIA (CONFORCAT2024)

Quan

29/05/2024 - 05/07/2024    
0:00

Tipus curs

COTOC CURS

 INNOVACIÓ EN MUSICOTERÀPIA (CONFORCAT2024)

 

Formació 100% subvencionada pel programa CONFORCAT A MIDA (Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya), Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) amb Fons Next Generation. Per poder inscriure’s és requisit indispensable estar treballant o l’atur al territori català, necessitarem nómina o DARDO del SOC actualitzat del mes anterior a l’inici de la formació. Referència del curs/núm. d’acció formativa/núm. de grup: MR23240077/03/01

Dates formació: 

100% presencial

Dimecres 29 de maig de 15:30 a 18:30 hores (3h)

Dijous 13 de juny de 15:30 a 20:30h (5h)

Dissabte 15 de juny de 9:00 a 14:00h i de 15:00 a 18:00 (8h)

Dijous 20 de juny de 15:30 a 20:30h (5h)

Dijous 27 de juny de 15:30 a 20:30h (5h)

Dijous 4 de juliol de 15:30 a 20:30h (5h)

 Divendres 5 de juliol de 16:30 a 20:30h (4h)

 

Actualment, ens trobem en un canvi sociocultural on les noves tecnologies i la digitalització estan canviant no només els procediments sinó també les motivacions i interessos de certs col·lectius com els joves. Des de la teràpia ocupacional sempre busquem que la intervenció terapèutica es basi en activitats significatives per a la persona, per tant, quantes més eines tingui el T.O. per desenvolupar intervencions, més es podrà adaptar als interessos i motivacions dels col·lectius. Cal recordar que la música és l’art que més present està al llarg de la vida.

Seguint amb la definició i la delimitació de ‘musicoteràpia’, hem d’acudir a la Federació Mundial de la Musicoteràpia (WFMT). La seva versió més actualitzada (2011) és la següent: ‘La musicoteràpia és l’ús professional de la música i els seus elements com una intervenció en entorns mèdics, educacionals i quotidians amb individus, grups, famílies o comunitats que busquen optimitzar la seva qualitat de vida i millorar la seva salut i benestar físic, social, comunicatiu, emocional, intel·lectual i espiritual. La recerca, la pràctica, l’educació i l’entrenament clínic en musicoteràpia estan basats en estàndards professionals concordes a contextos culturals, socials i polítics’.

La neurociència actual ha demostrat l’impacte que té la música al nostre cervell, és capaç de canviar els nostres estats d’ànim, inclús crear noves sinapsis gràcies a la plasticitat neural; però l’ús de la música en cerimònies i rituals ancestrals ja existia molt abans de Descartes i el mètode científic.

Les sessions de musicoteràpia del segle XXI poden incorporar, a part dels instruments tradicionals, softwares i hardwares que permeten elaborar sessions en viu on les preferències musicals de les persones participants siguin incloses. Durant la formació es donaran a conèixer diferents eines per dur a terme sessions de musicoteràpia a la comunitat amb la finalitat de proporcionar estats de benestar en les persones. Es fomentarà l’empoderament del terapeuta ocupacional en l’ús de les arts i la creativitat per dur a terme intervencions. Sabem ballar perquè tenim cos, sabem cantar perquè tenim veu i som espiritualitat perquè tenim esperit. 

Cal destacar que la formació és de caràcter vivencial des de la mirada transpersonal, per tant, més enllà de les competències tècniques, les persones participants experimentaran una sessió de musicoteràpia comunitària, una de les pràctiques més innovadores en salut integrativa.

 

PROGRAMA FORMATIU

Guia inscripcions

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

ANNEX 1

 

Per a més informació contactar:

Marila Domínguez

gestioformacio@cotoc.cat

623 957 327